Tips

Voor goed onderhoud van uw witgoed

Subtitel

Tips voor uw wasmachine

Reinig de rubberen rand bij de deur met een sopje. Hardnekkig vuil kun je weghalen met een oude tandenborstel. Ga goed door alle gleufjes en kiertjes. Veeg alles na met een doek, zodat de viezigheid echt weg is uit het deurrubber.

Bij de meeste machines kun je deze helemaal uit de machine trekken. Spoel ‘m schoon onder de kraan. Vastgekoekte zeepresten kun je verwijderen met een tandenborstel. Maak ook de ruimte waar het wasmiddelbakje in zit schoon.

Het filter kun je het beste een aantal keer per jaar schoonmaken. Bij de meeste machines zit deze achter een klepje aan de voorzijde. Leg eerst een handdoek op de grond voordat je met het filter aan de slag gaat, er komt meestal nog wat water uitlopen. Draai het filter los en maak het schoon met een sopje en een zachte borstel.

Maak de hele machine schoon door een kookwas te draaien. Doe een schepje soda in het wasmiddelbakje en draai de machine op 90/95°C. Draai eventueel nog een tweede hete was met schoonmaakazijn om geurtjes te verwijderen. Je kunt ook een vaatwasblokje gebruiken om de machine schoon te maken.

  • Doe regelmatig een was op 90/95°C (ongeveer om de twee weken) om de machine schoon te houden en vetluis te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een handdoekenwas op de heetste stand zetten, zo hoef je geen lege machine te laten draaien.
  • Laat de deur van de machine na het wassen op een kiertje staan zodat de machine van binnen kan drogen.
  • Gebruik niet te veel wasmiddel, dit heeft juist een averechts effect. Er blijven namelijk meer zeepresten in de machine achter.
  • Het regelmatig schoonmaken van de wasmachine zorgt ervoor dat-ie langer meegaat.

Vetluis ontstaat doordat zeepresten zich vermengen met huidschilfers, lichaamsvetten en haren. Dit is een broedplaats voor bacteriën. Bovendien wassen we tegenwoordig steeds meer op lage temperaturen, waar die bacteriën prima in overleven. Vetluis zit vaak in de hele machine, tot de slangen aan toe. Kijk maar eens in het rubber van de deur. Dat grijze  drapje? Dát is vetluis, waardoor je kleding niet echt schoon wordt en onfris ruikt.

Met deze tips voorkom  je vetluis en gaan  je kleren niet stinken:

  • Gebruik minder wasmiddel. Tegenwoordig is  wasmiddel veel geconcentreerder dus je hebt minder nodig. Draai  regelmatig een kookwas,  op 95 gr. Eén keer per kwartaal  is voldoende.
  • Regelmatig het wasmiddelbakje en de rubberen rand in de wastrommel  schoonmaken.
  • Deur van de wasmachine na het wassen altijd open staan om zo de trommel goed te laten drogen. Een vochtige omgeving is namelijk een ideale plek voor bacteriën en dat wil je juist voorkomen!
Subtitel

Tips voor uw droger

Maak na elke droogbeurt  pluizenfilter schoon,  dit voorkomt vervuiling van je droger.

Bij een condens droger dient u ook elke keer de condenswater opvangbak leeg te maken. Ook  is het reinigen van de condensator erg belangrijk. Doe dit daarom minstens eens per maand. Dit kan gewoon eenvoudig afspoelen onder de kraan.

Gebruik geen wasverzachter in uw wasmachine als u de was wilt drogen in de wasdroger. Wasverzachter is namelijk slecht voor de droger!
In een wasdroger zit een sensor die meet hoe vochtig het wasgoed is. Wanneer u  wasverzachter gebruikt ontstaat er een vetlaagje op deze sensor, waardoor de droger niet meer goed kan meten of de was droog is. Op die manier kan de wasdroger onnodig lang blijven drogen, met mogelijk oververhitting tot gevolg. U kunt trommeldoekjes gebruiken als alternatief.

Energie besparen doet u door het wasgoed voordat u het in de droger doet eerst goed te centrifugeren. Dit versnelt het drogen en verkort de droogtijd.  Wasmachines verbruiken bij het centrifugeren namelijk minder energie dan drogers bij het drogen.

Zorg dat de lengte van de afvoerslang niet langer is dan 1,5 meter.

Snelle levering

Witgoed thuis bezorgd

Een uitgebreid assortiment

Gevuld met alleen kwaliteitsproducten

Altijd de beste machines

Niet altijd de laagste prijs, maar wel de beste machines

Wisselend en up-to-date assortiment

Wees er snel bij!

Showroom open op woensdag en zaterdagmorgen

 

Per 1 april is WGS Witgoed gevestigd aan de Handelsweg 9 in Rijssen, houd u ons in de gaten voor de verdere ontwikkelingen.