Hoe weet ik welke capaciteit van een droogtrommel ik nodig heb

Capaciteit

De  droger capaciteit wordt aangeduid in het aantal kilo droog katoen. De nieuwere drogers hebben vaker al een grotere trommelinhoud.
Ter voorbeeld noem ik hieronder het aantal kilo’s van wat kleding of linnengoed zoal weegt.

  • Jeans >  ca 600 gram
  • Handdoek van 50 x 100 cm  ca 250 gram
  • Dekbedovertrek tweepersoons ca 2 kg
  • T-Shirt ca 150 gram

Stoffen als polyester en nylon wegen minder dan katoen en dit is dan ongeveer de helft van de katoen capaciteit.

Koop dus een wasdroger die bij jezelf en je gezin past. Afgestemd op de capaciteit van je wasmachine. Is de droogtrommel te groot dan droog je vaker met een halflege trommel en is dat waarschijnlijk minder zuinig. Is de droger te klein dan past al je wasgoed er niet in.
Let wel op dat je de wasdroger niet te vol stopt, wat dat beïnvloedt ook de droog capaciteit en dan kan de was er ook meer gekreukt uit komen.

 

Welke droogtrommel is dan geschikt

Als lijdraad kunt u ongeveer uitgaan van het volgende:

  • 1 á 2 volwassenen > droger voor  6 kg katoen
  • gezin met 1 á 2 kinderen > droger voor ca 7 kg katoen
  • gezin met 2 of meer kinderen > droger voor ca 8 of 9 kg katoen

Hieronder vind u ons aanbod wasdrogers ,  met een inhoud van 6,7 en 8 kg.

https://wgswitgoed.nl/droger/

Tips voor een langere levensduur van je wasmachine

Bezit u een gloednieuw aangeschafte wasmachine of bezit u een tweedehands wasmachine? De levensduur verlengen is in beide situaties erg verleidelijk. Als u een wasmachine hebt aangeschaft wilt u namelijk niet dat deze binnen 2 jaar kapot gaat, maar hoe kunt u de levensduur verlengen? Lees verder voor de tips om ook uw wasmachine zijn levensduur te verlengen.

Zorg voor een reguliere reiniging

Een machine moet gereinigd worden, dit is algemeen bekend. Een wasmachine is dan daadwerkelijk een machine, ook deze moet gereinigd worden. Door een machine te reinigen vergoot je de levensduur van een machine, ook bespaart u geld op reparatiekosten en energiekosten. Hoe kunt u de wasmachine reinigen?

Reinigen door middel van een kookwas

U wordt aangeraden om 1 a 2 keer per maand een eenvoudige kookwas te draaien, deze was draait op 90 tot 95 graden. Als u de kookwas draait, moet u 2 vaatwastabletten in het zeepbakje leggen. De wasmachine wordt door middel van de kookwas, van binnen gereinigd en tevens ook ontkalkt. U kunt in plaats van vaatwastabletten ook, professioneel reinigingsmiddelen gebruiken. Professionele reinigingsmiddelen zal een beter effect weergeven.

De deurrubbers reinigen

Een hamsteraar van vuil, genaamd de deurrubbers. Deurrubbers verzamelen erg veel vuil, hierdoor kunnen ze erg hard worden en gaan scheuren, met als gevolg dat deze gaan lekken. Als de deurrubbers gebroken of gescheurd zijn, zal uw wasmachinedeur niet goed sluiten. Met als gevolg dat uw wasmachine een reparatie nodig heeft. Hoe voorkomt u dit? Erg simpel. Een kleine bak met water en schoonmaakmiddel of middel warme temperatuur, zo heeft het water geen effect op de vorm van de deurrubbers. U kunt met gebruik van een tandenborstel, goed uw deurrubbers schoonmaken. Tussen de deurrubbers en wasmachinedeur kunnen grotere objecten vast zitten, zoals euromunten.

Een volle wastrommel

Een volle wastrommel is beter voor uw portemonnee. Het is namelijk veel energiezuiniger wanneer u een wast met een volle wastrommel, want zo scheelt dit uiteindelijk een aantal was opdrachten in een week. U moet niet helemaal losgaan met al uw was in de wasmachine proppen, want dit schaadt uw wasmachine behoorlijk. Een wasmachine zijn lagers en schokbrekers breken, wanneer er teveel druk op komt. Kortom, draai een volle wastrommel, maar niet te vol.

Hebben deze tips voor een langere levensduur van uw wasmachine geholpen? WGS Witgoed hoopt van wel, maar is het tijd voor een nieuwe wasmachine? Bekijk het assortiment tweedehands wasmachines van WGS Witgoed!

Snelle levering

Witgoed thuis bezorgd

Een uitgebreid assortiment

Gevuld met alleen kwaliteitsproducten

Altijd de beste machines

Niet altijd de laagste prijs, maar wel de beste machines

Wisselend en up-to-date assortiment

Wees er snel bij!

Goedkope inbouw vaatwassers in de aanbieding!

Al onze witgoederen worden ingekocht bij onze bekende inkoopadressen,  die de machines nakijken, repareren  en testen. Vervolgens komen de tweedehands apparaten bij WGS Witgoed in de hal en worden deze opnieuw allemaal stuk voor stuk door ons getest. Alvorens ze schoongemaakt en gefotografeerd worden om op de webshop gezet te worden.
Dus eigenlijk wordt alles dubbel getest, waardoor wij ook kunnen garanderen dat u een werkende machine koopt, en mét garantie!

U koopt en krijgt daadwerkelijk het apparaat wat u ziet op de foto! Want elke machine heeft een eigen uniek artikel nummer!

WGS Witgoed = Sterk in Tweedehands.
Mogen wij ons best voor u doen?