Tips voor een langere levensduur van je wasmachine

Bezit u een gloednieuw aangeschafte wasmachine of bezit u een tweedehands wasmachine? De levensduur verlengen is in beide situaties erg verleidelijk. Als u een wasmachine hebt aangeschaft wilt u namelijk niet dat deze binnen 2 jaar kapot gaat, maar hoe kunt u de levensduur verlengen? Lees verder voor de tips om ook uw wasmachine zijn levensduur te verlengen.

Zorg voor een reguliere reiniging

Een machine moet gereinigd worden, dit is algemeen bekend. Een wasmachine is dan daadwerkelijk een machine, ook deze moet gereinigd worden. Door een machine te reinigen vergoot je de levensduur van een machine, ook bespaart u geld op reparatiekosten en energiekosten. Hoe kunt u de wasmachine reinigen?

Reinigen door middel van een kookwas

U wordt aangeraden om 1 a 2 keer per maand een eenvoudige kookwas te draaien, deze was draait op 90 tot 95 graden. Als u de kookwas draait, moet u 2 vaatwastabletten in het zeepbakje leggen. De wasmachine wordt door middel van de kookwas, van binnen gereinigd en tevens ook ontkalkt. U kunt in plaats van vaatwastabletten ook, professioneel reinigingsmiddelen gebruiken. Professionele reinigingsmiddelen zal een beter effect weergeven.

De deurrubbers reinigen

Een hamsteraar van vuil, genaamd de deurrubbers. Deurrubbers verzamelen erg veel vuil, hierdoor kunnen ze erg hard worden en gaan scheuren, met als gevolg dat deze gaan lekken. Als de deurrubbers gebroken of gescheurd zijn, zal uw wasmachinedeur niet goed sluiten. Met als gevolg dat uw wasmachine een reparatie nodig heeft. Hoe voorkomt u dit? Erg simpel. Een kleine bak met water en schoonmaakmiddel of middel warme temperatuur, zo heeft het water geen effect op de vorm van de deurrubbers. U kunt met gebruik van een tandenborstel, goed uw deurrubers schoonmaken. Tussen de deurrubbers en wasmachinedeur kunnen grotere objecten vast zitten, zoals euromunten.

Een volle wastrommel

Een volle wastrommel is beter voor uw portemonnee. Het is namelijk veel energiezuiniger wanneer u een wast met een volle wastrommel, want zo scheelt dit uiteindelijk een aantal was opdrachten in een week. U moet niet helemaal losgaan met al uw was in de wasmachine proppen, want dit schaadt uw wasmachine behoorlijk. Een wasmachine zijn lagers en schokbrekers breken, wanneer er teveel druk op komt. Kortom, draai een volle wastrommel, maar niet te vol.

Hebben deze tips voor een langere levensduur van uw wasmachine geholpen? WGS Witgoed hoopt van wel, maar is het tijd voor een nieuwe wasmachine? Bekijk het assortiment tweedehands wasmachines van WGS Witgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snelle levering

Witgoed thuis bezorgd

Een uitgebreid assortiment

Gevuld met alleen kwaliteitsproducten

Altijd de beste machines

Niet altijd de laagste prijs, maar wel de beste machines

Wisselend en up-to-date assortiment

Wees er snel bij!

SHOWROOM OPEN OP WOENSDAG EN ZATERDAG

De showroom is geopend op woensdag van  10 tot 17 uur  en zaterdag van 9 tot 13 uur.

De webshop is 24/7 open.  Bij bestellingen wordt er  getracht op werkdagen binnen 24 uur contact met de klant op te nemen voor een bezorg afspraak.
Wij bezorgen zelf of laten door een bedrijf de bezorging doen.


We bezorgen in Nederland m.u.v. de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen, stads centra van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.